Maak kennis met Roderik!


Door: Roderik Plaat

Roderik werd door de liefde Texel opgespoeld en, zoals dat in de liefde wel vaker gaat, gedachten over de arbeidsmarkt kwamen pas later op. Na jaren van ploeteren in de marge van de Texelse arbeidsmarkt is hij blij met de kans die Bookzo hem biedt om zijn praktisch inzicht te gebruiken om problemen op te lossen. Het kleine team vindt hij een bonus: korte lijnen, veel individuele aandacht voor iedere klant, platte structuur met veel eigen verantwoordelijkheid, snelle reactietijd en flexibel. Mocht er een vraag opduiken over het gebruik van het programma, dan is er een goede kans dat u hem aan de telefoon krijgt.

 

Elke dag brengt nieuwe uitdagingen, de leercurve gaat ook na vijf maanden onverminderd omhoog. Er is echter ook altijd ruimte voor ontspanning binnen dit team, dat zowel qua leeftijd als qua achtergrond behoorlijk divers is. Die diversiteit maakt het gezelliger, maar garandeert ook verfrissende verschillen in inzicht en aanpak. Leuke collega's, waarmee je over een eindeloos aantal thema's kunt bomen. Moderne hardware, die het werken plezierig maakt, gewoon door lekker vlot te zijn. Kortom: de sfeer is goed en verveling is een woord uit een andere wereld. Als er bij Roderik al sprake is van een gemis, dan is het een fietsenstalling, want als fietsfanaat ziet hij met lede ogen toe hoe de invallende herfst langzaam zijn linkerversnellingsschakelaar volregent.

 

Na het werk gaat het huiswaarts naar vrouw, kat en poëzie, Roderiks tweede grote liefde en tevens de belangrijkste reden, waarom hij nogal eens buiten het eiland valt te beluisteren. Op deze manier houdt hij zijn balans in een wereld vol beschikbaarheid, synchronisatie en facturen.

Als hij maar niet vergeet dat gedichten niets oplossen, Bookzo wel.

Meer Nieuws