NIEUW bij Bookzo: Smart Planning


Door: Inez

Bij Bookzo willen we altijd blijven vernieuwen en innoveren. Daarom beschikken we tegenwoordig over een unieke functionaliteit die u meer omzet, minder kosten en een duurzamere accommodatie gaat opleveren. Win-win! Maak kennis met ons Smart Planning algoritme.

 

Het Smart Planning algoritme is, zoals de naam al doet vermoeden, een slimme functionaliteit welke kijkt naar een zo logisch mogelijke verhuurvolgorde van uw accommodatie(s). Om het hele proces goed te laten verlopen wordt er naar de volgende punten gekeken voordat de boeking aan een accommodatie wordt toegewezen:

 

1.     Zoek een accommodatie waar deze boeking precies tussen past, er ontstaat dan een volledig aansluitende periode binnen de accommodatie.

2.     Zoek een accommodatie waar de boeking zo geplaatst kan worden zodat de resterende periodes nog geboekt kunnen worden volgens de ingestelde periodeprijzen en minstays van de prijzen.

3.     Zoek een accommodatie waar de aankomst of vertrek aansluit op een andere reservering.

4.     Gebruik de accommodatie die het minst is verhuurd.

 

De bovenstaande regels worden ook nog eens met elkaar gecombineerd. Een accommodatie die voldoet aan zowel punt 2 en punt 3 zal voorrang hebben op een accommodatie die alleen voldoet aan punt 2. Het Smart Planning algoritme zorgt ervoor dat de periodes goed op elkaar aansluiten om zo optimaal gebruik te maken van de accommodatie.
 

De voordelen

·       Een hogere bezetting

·       Minder wissels (dus minder werk en lagere schoonmaakkosten)

·       Gelijkmatige 'slijtage' van de accommodaties/kamers

 

XVhFBaVnFGxQrXmy3vXSfkRFdzDOL8CCxw.png

 

Zelf Smart Planning reserveringen invoeren

Wilt u zelf reserveringen invoeren waarbij Bookzo Smart Planning toepast? Maak dan de reservering niet direct in het planbord, maar maak de reservering via het tabblad Prijzenbeheer.

 

Let op: Smart Planning werkt alleen in combinatie met boeken uit een groep, bijvoorbeeld hetzelfde type hotelkamers, campingplaatsen en vakantiehuizen. Bij boeken met voorkeur en specifieke accommodaties heeft Smart Planning geen effect. 

 

Wilt u meer weten over de nieuwe Smart Planning kijk dan hier.

Meer Nieuws